Hidup Bersama

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

That Winter, The Wind Blows... demam drama korea sudah bermula...

Masa aku buka tv semalam.. tertengok plak cerita nie secara tak sengaja.. mujur dalam 3 min bersiaran.. lepas tu aku kagum dengan latar belakang set pengambaran.. lepas tu tengok2 baju ala vintage gitu.. lepas tu tengok heroin cun sangat.. hero?? ya ampun.. ensem giler.. 

maka...

aku buat keputusan untuk rekod siri nie.. rekod guna apa???

next entri ye kawan2...

pastu aku tengokjalan cerita sangat menarik...

tak sabar nak tunggu minggu depan...

jom sama2 follow nak?? nanti boleh share pendapat korang.. episod demi episod.. hikhikhik..

Jom baca maklumat pasal drama nie yang aku sempat google..


Drama ini mengisahkan seorang anak yatim, bernama Oh Soo (dibawakan oleh Jo In-Sung), yang hidup dalam dunia perjudian selepas kehilangan cinta pertamanya, yang seterusnya membawa karekternya menjadi seorang yang jahat. Kerana takdir, dia terjebak dengan seorang pewaris perniagaan bernama Oh Young (lakonan Song Hye-kyo) yang kehilangan keluarga dan penglihatannya akibat kemalangan ngeri. Apakah Oh Soo yang prejudis akan berubah setelah bertemu dengan Oh Young? Mungkinkah kemalangan keluarganya ada perancangan dari musuh perniagaan keluarganya?

Tema Drama Korea That Winter The Wind Blows

1) Watak lelaki utama dan watak wanita dalam drama ini tidak boleh menjalani kehidupan yang indah kerana masing-masing ada sejarah silam cinta yang kecundang, mengalami perceraian ibu bapanya dan perpisahan dengan abangnya.

2) Kehidupan adalah hanya satu tempat untuk Oh Soo melepaskan rasa sepi dan letih mengharungi kekecewaan selama ini.

3) Walau bagaimanapun, pertemuan Oh Soo dan Oh Young membuatkan kehidupan mereka berubah dengan penuh harapan.

4) Dalam dunia mereka di mana cinta hanya gurauan, mereka cuba mencari erti sebenar cinta yang tidak pudar meskipun masa berlalu dan penuh inspirasi serta kegembiraan.

Antara pelakon yang membintangi Drama Korea That Winter The Wind Blows adalah Jo In Sung sebagai Oh Soo, Lee Tae Woo sebagai Oh Soo kecil, Song Hye Kyo sebagai Oh Young, Kim Bum sebagai Park Jin Sung, Jung Eun Ji sebagai Moon Hee Sun.


“That Winter, The Wind Blows” diapdatasi daripada Drama Jepun ‘I Don’t Need Love, Summer’ (2002), dan filem Korea ‘Love Me Not’ (2006).


oppssss... de tambahan jugak.. nak dengar OST drama nie??


video


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...